Duurzaam evenement organiseren: voordelen voor jouw organisatie

Welkom bij Manic Organic, specialist in duurzame catering! Duurzaamheid staat bij ons centraal in alles wat wij doen, niet alleen bij de keuze van de ingrediënten voor onze overheerlijke gerechten, maar ook bij alle andere aspecten van de bedrijfsvoering. Misschien overweeg jij ook om je evenement duurzaam te maken. Bij ons kun je terecht voor een all-in-one oplossing voor je evenement, want naast catering kunnen wij ook andere zaken verzorgen. Denk daarbij aan het regelen van de aankleding en inrichting, een DJ, moderator, decorbouwer, fotograaf of grafisch vormgever. Wij kunnen ook helpen om je gasten bewuster te maken van duurzaamheid. Misschien wordt duurzaamheid dan ook voor je gasten een avontuur dat naar meer smaakt!

Wij zijn hier om te helpen

Snel, eenvoudig en overheerlijke bestellen! Bij Manic Organic ben je aan het juiste adres voor duurzame catering!

De kracht van een groen evenement met Manic Organic

In een wereld waar niemand meer om groene initiatieven heen kan, biedt Manic Organic een unieke benadering voor het organiseren van evenementen. Wij hebben inmiddels al veel opdrachten verzorgd voor onderwijsinstellingen, grote bedrijven en overheidsdiensten die bepaalde duurzaamheidsdoelstellingen willen halen door middel van een groen event. Hieronder beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen zodat je een goed beeld krijgt van wat een duurzaam evenement inhoudt.

Een andere stap die je kunt zetten, is een groene locatie kiezen. Dat is van groot belang, wil je een duurzaam event op poten zetten. Wij kennen een aantal groene locaties die het belang van duurzaamheid onderschrijven en dus optimaal gebruik maken van energie en letten op afvalvermindering. Het kiezen van een goed bereikbare locatie voorkomt onnodig reizen.

Als je op het gebied van catering voor ons kiest, heb je de zekerheid dat we precies de benodigde hoeveelheid eten leveren om voedselverspilling tegen te gaan. Andere duurzaamheidsmaatregelen die wij nemen, zijn een strikte afvalscheiding, maximale recycling en een zuinig verbruik van water en energie bij de bereiding van de gerechten. Zo helpen wij om jullie duurzame doelen te halen. Wij streven altijd naar het gebruik van disposable materialen en naar hergebruik van materialen. Ook selecteren wij zo veel mogelijk duurzame leveranciers die ook een belangrijke focus op de planeet hebben.

Een ander belangrijk middel om je evenement groener te maken is digitale duurzaamheid. Dat houdt in dat je de nodige informatie digitaal verstrekt, de uitnodigingen per email verstuurt en herbruikbare naambadges gebruikt – stuk voor stuk geweldige manieren om minder papier te gebruiken. Deze duurzamere manier van werken vertaalt zich ook in efficiëntie en kostenbesparingen.

 Het voordeel van groene evenementen met milieuvriendelijke praktijken is dat jouw organisatie een positief imago op het gebied van duurzaamheid krijgt. Een evenement is namelijk een uitstekende kans om duurzaamheid tentoon te stellen. Ook kun je speciale acties koppelen aan je evenement, zoals een boom planten of een boom cadeau doen of eventueel overgebleven voedsel doneren aan een voedselbank.

Duurzame evenementen zijn dus een uitstekende manier om te laten zien dat duurzaamheid echt belangrijk is voor jullie organisatie en ook om een mooi voorbeeld te geven. Grote kans dat anderen hierdoor ook intrinsieke motivatie krijgen. Wie weet gaan jouw medewerkers en gasten na afloop van het evenement zelf ook duurzame keuzes maken.

Kortom, het organiseren van een duurzamer evenement werpt altijd vruchten af. Het is niet alleen goed voor de planeet en een duurzame toekomst, maar ook voor het imago van jouw organisatie. Daarnaast stimuleert het tot positieve gedragsverandering. Manic Organic helpt je graag om jouw evenement duurzamer te maken!

Keuze voor duurzaamheid als motivatietool

Bij Manic Organic geloven we dat een evenement naast een plek voor lekker eten en mooie ontmoetingen ook als platform voor gedragsverandering en bewustwording over het onderwerp duurzaamheid kan fungeren. Wij kunnen je helpen om jouw deelnemers of gasten te inspireren tot duurzame praktijken en een kleinere ecologische voetafdruk, bijvoorbeeld met een duurzaamheidsquiz. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen over duurzame evenementenorganisatie

Een evenement is pas echt duurzaam wanneer alle aspecten, van planning tot uitvoering, zijn gericht op het beperken van negatieve milieu-effecten. Dit betekent bijvoorbeeld dat er duurzame materialen worden gebruikt, dat de afvalproductie wordt beperkt, dat er ecologisch verantwoord werkende leveranciers worden gekozen en dat er zuinig wordt omgesprongen met energie.

Duurzame catering gaat verder dan het serveren van biologische of veganistische opties. Het houdt ook in dat voedselverspilling tot een minimum wordt beperkt, dat er herbruikbare of composteerbare verpakkingen voor het eten worden gebruikt en dat de productie van een hoop afval wordt voorkomen. Bij Manic Organic zit je wat dat betreft goed: ons eten is niet alleen heerlijk, maar vertelt ook een verhaal over zorgvuldig omgaan met de planeet.

De eerste stap is natuurlijk het regelen van duurzame catering via een bedrijf dat met goede leveranciers werkt en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Een van de volgende duurzame stappen die je daarna kunt zetten, is je gasten aanmoedigen om met het openbaar vervoer naar het evenement te reizen. Dit vermindert de negatieve impact op het milieu. Je kunt ook carpoolen organiseren en fietsenstallingen bijplaatsen zodat meer mensen op de fiets kunnen komen.

Absoluut! Manic Organic kan de duurzaamheidsboodschap op een luchtige en leuke manier overbrengen tijdens jouw evenement. Hoe precies bepalen we altijd in overleg met de organisator. Wil je hier meer informatie over, neem dan contact met ons op.

Een duurzame locatie is een belangrijke stap om je evenement te verduurzamen. Een groene evenementenlocatie heeft vaak al veel natuurlijk licht, energiezuinige systemen en afvalscheidingssystemen. Daarnaast kun je een educatieve component toevoegen aan jouw evenement door je gasten te laten zien hoe duurzame praktijken in het echt werken. Hierdoor krijgt jouw evenement een extra dimensie.

Een leuke manier om deelnemers actief te betrekken bij het thema is het bieden van keuzes uit een aantal duurzaamheidsopties tijdens het evenement, zoals de keuze voor eten met een lage CO2-afdruk of meedoen aan een boomplantprogramma of verzamelen van zwerfvuil in een park. Zo is de kans groot dat ze na afloop van het evenement zelf ook duurzame keuzes gaan maken.

Door deze veelgestelde vragen te beantwoorden, hopen we je een duidelijker beeld te hebben gegeven van wat het inhoudt om een duurzaam evenement te organiseren in samenwerking met Manic Organic. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op. Wij hopen snel van je te horen!