Duurzame bruiloft: maak van jouw grote dag een groot groen feest!

Jullie bruiloft is een van de mooiste momenten in jullie leven. Manic Organic begrijpt dat deze speciale gebeurtenis niet alleen een weerspiegeling moet zijn van jullie liefde, maar ook van jullie waarden! Daarom kun je bij ons terecht voor duurzame catering, die niet alleen bijdraagt aan de magie van jullie dag, maar ook een positieve impact heeft op onze planeet. Maak tijdens je speciale dag ook een krachtig statement voor duurzaamheid met onze hulp. En ervaar hoe duurzaamheid en feestvreugde uitstekend hand in hand kunnen gaan en inspirerend kunnen werken.

Wij zijn hier om te helpen

Snel, eenvoudig en overheerlijke bestellen! Bij Manic Organic ben je aan het juiste adres voor duurzame catering!

Duurzame bruiloft catering door Manic Organic

Om duurzaamheid kan niemand zo langzamerhand meer heen en er komen steeds meer mensen die de ecologische voetafdruk van hun evenement willen minimaliseren. Bij Manic Organic zien we de keuze voor een duurzame bruiloft als een verrijking van jullie speciale dag. Wij kunnen onze diensten naadloos afstemmen op elk bruiloftsthema, zodat jullie een positieve impact kunnen maken, zonder concessies te doen aan stijl of plezier.

Voor onze cateringdiensten gebruiken wij zo veel mogelijk seizoensgebonden, biologische producten die lokaal geproduceerd zijn. Hiermee ondersteunen wij niet alleen de lokale economie, maar verminderen wij ook de uitstoot van broeikasgassen door de korte transportafstanden. Dat betekent dus dat wij als menu voor je bruiloft eten maken dat vega, plantaardig en biologisch is – dus heerlijk, gezond en goed voor het milieu.

De aankleding speelt een belangrijke rol in het creëren van de sfeer op jullie bruiloft. Ons team van decorateurs kiest daarvoor zo veel mogelijk natuurlijke, herbruikbare of recyclebare materialen, zoals bamboe en biologisch katoen. Deze materialen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook prachtig om te zien en creëren een authentieke, natuurlijke sfeer.

Wij werken samen met leveranciers die, net als wij, duurzaamheid als kernwaarde hebben. Dit betekent dat elk element van jullie bruiloft, van het bloemstuk tot en met de muziek, zo duurzaam mogelijk zal zijn.

Bruiloftsplanning door een groene bril

Met Manic Organic kiezen jullie voor een partner die elk aspect van jullie bruiloft door een groene lens bekijkt. Dat gaat van digitale uitnodigingen ter besparing van papier tot het selecteren van een locatie die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Wij helpen jullie graag bij het maken van bewuste keuzes die resoneren met jullie visie van een duurzame toekomst.

Veelgestelde vragen over duurzame bruiloften

Een duurzame of groene bruiloft betekent dat er zo veel mogelijk rekening wordt gehouden met de impact van jouw evenement op de planeet. Dat wil zeggen dat er een duurzame locatie wordt gekozen en dat de cateraar zo veel mogelijk lokale en seizoensgebonden voedingsproductem gebruikt. Ook wordt geprobeerd om zo weinig mogelijk afval te produceren door decoraties te hergebruiken of te kiezen voor digitale uitnodigingen. Manic Organic kan helpen om te zorgen dat elke keuze bijdraagt aan het verminderen van jullie ecologische voetafdruk en dat jullie bruiloft een stuk duurzamer wordt.

Zoek leveranciers die transparant zijn over hun duurzaamheidsbeleid. Denk bijvoorbeeld aan bloemisten die lokaal geteelde bloemen gebruiken, cateraars die werken met biologische en lokale ingrediënten of een prachtige locatie die ook actief energiebesparende maatregelen heeft genomen. Manic Organic beschikt over een netwerk van leveranciers die allemaal duurzaamheid als prioriteit stellen.

Absoluut! Duurzaamheid sluit luxe niet uit. Onze chef-koks zijn gespecialiseerd in het creëren van gastronomische menu’s die heerlijk en duurzaam zijn. Lekker eten is natuurlijk heel belangrijk tijdens je bruiloftsfeest!

Eigenlijk kun je zelf al heel veel doen. Kies bijvoorbeeld een cateraar die met seizoensgebonden en lokaal geproduceerde ingrediënten werkt. Ook kun je digitale uitnodigingen sturen in plaats van papieren en een locatie dichtbij kiezen ter vermindering van het aantal reiskilometers van de gasten. Ook met de keuze van de decoraties en aankleding van je feest en van je trouwjurk of pak (tweedehands in plaats van nieuw), kun je impact maken!

Informeer jullie gasten in de uitnodiging over de duurzame aspecten van jullie bruiloft. Dit zal hen misschien inspireren om zelf ook duurzame keuzes te maken, zoals carpoolen of op de fiets naar de trouwlocatie.

Met een duurzame bruiloft laten jullie zien dat jullie respect hebben voor de planeet. Manic Organic, met jarenlange ervaring in duurzame catering, kan jullie hierbij terzijde staan. Neem voor meer informatie gerust vrijblijvend contact met ons op!