Meerderheid van horecabezoekers vindt duurzaamheid belangrijk

Driekwart van de horecabezoekers houdt bij zijn restaurantkeuze rekening met een duurzaamheidskeurmerk.

Dat blijkt uit onderzoek gehouden door Horecava. Hiervoor ondervroegen zij zowel horecaprofessionals als -gasten.

69 procent van de horecagasten geeft aan dat zij hiermee rekening houden bij een restaurantkeuze. Een kwart van hen zegt dat zo’n keurmerk een hele belangrijke rol zal spelen.

Ook vinden de bezoekers het belangrijk dat er in de horeca rekening wordt gehouden met duurzaamheidsaspecten zoals voedselverspilling en diervriendelijkheid.

Er bestaan meerdere duurzaamheidskeurmerken die worden gebruikt in de horeca, waaronder het internationale Green Key-keurmerk. Veel consumenten zijn echter niet op de hoogte van het bestaan van dit keurmerk.

Professionals denken echter dat veertig procent van de gasten voedselverspilling belangrijk vindt, terwijl uit de reacties van de bezoekers blijkt dat acht op de tien hier waarde aan hecht. Daarnaast vindt twee derde van hen het belangrijk dat een horecagelegenheid diervriendelijke- en seizoensproducten gebruikt. Ook op dit gebied schatten de ondernemers dit aantal lager in.

Foodprinters

In het onderzoek werd de respondenten ook gevraagd naar nieuwe ontwikkelingen op voedselgebied. 64 procent verwacht dat producten afkomstig uit foodprinters minder lekker smaken of een chemische bijsmaak hebben.

Professionals verwachten echter dat deze technologieën kunnen zorgen voor meer gemak en snelheid, zodat de wensen van de gasten beter bediend kunnen worden.

About the author: Laurens